Tijdens de COVID-19 pandemie wensen wij als Academisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde (ACHG) ons netwerk van huisartsen te ondersteunen. 

Omdat we zelf huisartsen zijn met 1 voet in de praktijk, beseffen we dat heel wat klinische vragen momenteel onbeantwoord blijven, gezien het gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing. Net aan die nood willen wij als academische instelling tegemoet komen om zo het werkveld te ondersteunen. We zullen op regelmatige tijdstippen relevante informatie posten vanuit de wetenschappelijke literatuur, naast zelf actief op zoek te gaan naar de beschikbare evidentie voor courante klinische vragen. We raden u aan regelmatig deze pagina te consulteren voor de meest recente informatie en adviezen.

Heeft u nog dringende klinische vragen als huisarts? Gelieve deze dan door te sturen aan ons team via jan.verbakel@kuleuven.be


Covidvaccinatie in woonzorgcentra

Webinar op 05/01/2021 over de praktische aanpak van vaccinatie in WZC. 

In samenwerking met UZ Leuven.

Sluiting scholen tijdens Covid-19: Rapid Recommendation

Begin november zat een divers panel van huisartsen, virologen, statistici, leerkrachten en leerlingen samen om de (her)opening van de scholen te bespreken. Hun conclusies werden samengevat in deze infographic.

Covinars

Elke woensdag tussen 12:00 en 13:00u brengen wij een online state of the art met inzicht in COVID-19. De opnames vind u op deze pagina.


Oproep onderzoek seroprevalentie Vlaamse huisartsen

Oproep interuniversitair onderzoek (Antwerpen, Gent en Leuven) in samenwerking met Sciensano en Domus Medica SARS-CoV-2 mbt. seroprevalentie bij Vlaamse huisartsen en hun medewerkers.


Vraag en Antwoord

Hier vindt u een lijst met klinische vragen die op hun beurt worden beantwoord volgens de bestBET methodologie aan de hand van de best beschikbare evidentie.


Updates uit de literatuur

We volgen dagelijks enkele belangrijke medische tijdschriften en selecteren daaruit bruikbare, relevante info.


Praktijkleidraden

Hier vindt u een overzicht van praktijkrelevante leidraden voor en door huisartsen.Voor info en updates van onze collega's bij Domus Medica, kan u hier terecht.

De allerlaatste updates omtrent het COVID-19 virus zijn te bekijken via de Cebam Digital Library for Health - www.cdlh.be - door in te loggen op DynaMed onder de categorie point-of-care.

Het gebruik van DynaMed wordt vanaf heden ook geaccrediteerd.

Meer info en instructies vindt u hier.