Het ACHG is aanwezig in de basisopleiding tot arts (bachelor en master) binnen de opleidingslijnen ‘De arts in de samenleving’ en 'Wetenschappelijke vorming". Tevens leveren we bijdragen aan de lijn Vaardigheden en communicatie en aan de Probleemoplossende klinische colleges' (POKR).
Ons centrum is inhoudelijk verantwoordelijk voor de vakken:
De specialisatie huisartsgeneeskunde is een driejarig traject. De opleiding wordt interuniversitair georganiseerd. Voorafgaand aan de opleiding dient elke kandidaat met succes een bekwaamheidsprocedure - met bijkomende bekwaamheidsproef - te doorlopen.
De bekwaamheidsproef die toegang verleent tot de vervolgopleiding huisartsgeneeskunde wordt jaarlijks éénmalig georganiseerd in juni. Meer informatie kan je via de link hieronder terugvinden of je kan mailen naar nele.cielen@kuleuven.be.
Meer infoDe vervolgopleiding huisartsgeneeskunde (master-na-masteropleiding of MANAMA) wordt georganiseerd door het ISHO, een interuniversitair samenwerkingsverband met de academische centra huisartsgeneeskunde van de vier Vlaamse universiteiten, waaronder het ACHG. Voor de uitvoering doen de universiteiten een beroep op het Interuniversitair Centrum voor Huisartsenopleiding (ICHO).
Het curriculum huisartsgeneeskunde is een studentgeoriënteerde opleiding in een leeromgeving geïnspireerd door de sociaalconstructivistische visie op leren als “actief”, “constructief” en “cumulatief” proces.
Op basis van deze visie hebben we een leeromgeving gecreëerd waarin studenten leren zelfstandig bevindingen te interpreteren en actief deel te nemen aan kennisontwikkeling. Het leerplatform Sofia faciliteert en ondersteunt studenten en docenten binnen dit onderwijskader.
Bezoek SofiaMeer info of geïnteresseerd om mee te stappen in het onderwijs?