Navormingsaanbod

Het volledige overzicht van al onze individuele navormingen en die van onze partners vind je op onze online kalender.
Bekijk onze kalender!
Het ACHG speelt al langer een grote en pionierende rol in het navormingsaanbod voor huisartsen. 
Voor de pandemie was het ACHG al enkele jaren een voortrekker in het opmaken van een gemeenschappelijke navormingskalender in samenwerking met het MCH, Pentalfa, Khobra, UZ Leuven en Heilig Hart. Het moeten aflassen van alle fysieke navormingsactiviteiten in 2020, bracht dit project echter even on hold. 
Het ACHG hoopt deze draad snel weer op te pikken. Hieronder vindt u alvast de belangrijkste navormingen voor huisartsen van zowel ons als onze bevoorrechte partners.

ACHG

Leuvense dagen

Een tweedaagse onderdompeling in één specifiek huisartsgeneeskundig thema in het groene Haasrode. De Leuvense Dagen worden al meer dan veertig jaar halfjaarlijks georganiseerd en zijn een vaste speler in het navormingsaanbod voor huisartsen in Vlaanderen. 

De laatste editie van de 'Leuvense Dagen voor Huisartsen' vond plaats op 1 en 2 juni 2023 en stond in het teken van 'De patiënt met een veelvoorkomende klacht'

Bekijk de voorbije edities.
background wave

Partners

Pentalfa

Pentalfa is het multidisciplinair postacademisch afstandsonderwijs van de Faculteit Geneeskunde.

Met behulp van de meest geavanceerde apparatuur voor videoconferentie wordt een verbinding gemaakt tussen Leuven en vijf verschillende locaties in Vlaanderen, één in elke regio. Zo kunnen artsen in hun eigen omgeving vanuit verscheidene locaties verspreid over Vlaanderen hetzelfde programma volgen én ook met alle deelnemers in gesprek treden. Sommige sessies maken eveneens gebruik van de Pentalfa-app, waardoor de interactie nog uitgebreid wordt.

Ontdek hun volledig programma

MCH

MCH werd opgericht door een groepje visionaire huisartsen met als doel huisartsen te ondersteunen in de zorgverlening voor hun patiënten en de samenwerking met de arts-specialisten te verbeteren.

Via "MCH Focus" organiseert MCH geaccrediteerde nascholing, vorming en netwerking, op maat van de huisarts. Focus richt ook initiatieven in die de huisarts ondersteunen op administratief & logistiek vlak. Daarnaast worden hier eerstelijnsprojecten in een opstartfase ondersteund, zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Deelname aan hun navormings is telkens kosteloos.

Ontdek hun volledig programma

Heilig Hart Leuven

Het HH Leuven is een regionaal ziekenhuis in hartje Leuven. Hun stafleden organiseren elk jaar diverse navormingsactiviteiten, waaronder middagkransen en huisartsensymposia. 

Ontdek hun aanbod

UZ Leuven

UZ Leuven is een universitair ziekenhuis waar patiënten kunnen rekenen op gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen, gecombineerd met menselijke aandacht en respect voor elke persoon.

Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek werkt het ziekenhuis ook mee aan de patiëntenzorg van morgen.

In dit kader biedt UZ Leuven dan ook permanente vorming aan voor zorgprofessionals.

Ontdek hun aanbod

Khobra

Alle huisartsen binnen deze regio zijn lid van de Huisartsenkring Oost-Brabant (KHOBRA) en organiseren gezamenlijk de wachtdienst.

Via een persoonlijke login kan je toegang krijgen tot de navormingskalender van geheel Oost-Brabant. Ook onze navormingen zullen hier te vinden zijn.

Bezoek hun site!