Cochrane Belgium

Onafhankelijke systematic reviews
Terug naar overzicht
cochrane-belgium logo

Wat is Cochrane?

Cochrane is een wereldwijd netwerk van mensen uit meer dan 130 landen: onderzoekers, zorgverleners, patiënten en andere geïnteresseerden in evidence-based medicine (EBM). Zij werken allemaal samen om betrouwbare en toegankelijke gezondheidsinformatie te ontwikkelen, zonder dat commerciële sponsoren of andere conflicterende belangen hierbij een rol spelen.

Cochrane wil beslissingen rondom gezondheid en gezondheidszorg verbeteren, en wil dat zulke beslissingen worden gemaakt op basis van het best beschikbare wetenschappelijke bewijs.

Wat is Cochrane Belgium?

Cochrane Belgium promoot en vertegenwoordigt Cochrane in België. Onze belangrijkste activiteiten zijn:

  1. opleidingen en methodologische ondersteuning aanbieden;
  2. actief resultaten van Cochrane reviews verspreiden in ons land.

Wat zijn Cochrane reviews?

Cochrane maakt en verspreidt hoogwaardige, relevante en toegankelijke systematische reviews. Dat zijn reviews met duidelijk geformuleerde vraagstellingen, met expliciete methoden om relevante studies te vinden, selecteren en kritisch te beoordelen om vervolgens daaruit data te verzamelen en analyseren.

Cochrane reviews staan wereldwijd bekend om hun hoge kwaliteit. De conclusies ervan vinden meer en meer hun weg naar de klinische praktijk en naar het brede publiek. Cochrane reviews worden gepubliceerd in de Cochrane Library. De abstracts van alle reviews zijn gratis beschikbaar.

Projecten

Er zijn momenteel geen projecten beschikbaar.

Wil je graag meer weten?