Ultrasnelle COVID-19 PCR test - Een studie in samenwerking met miDiagnostics

Terug naar overzicht

Oproep voor regio Leuven


In samenwerking met de firma miDiagnostics willen we een nieuwe COVID-19 PCR sneltest valideren. Hiervoor hebben we te Brabanthal (rechts van de ingang van het vaccinatiecentrum) een testlocatie opgezet waar men samen met de officiële PCR test voor COVID-19 (via UZLeuven) eveneens in studieverband een PCR sneltest kan laten uitvoeren. De kosten voor de testing zijn voor rekening van het onderzoeksteam (voor alle indicaties) en de patiënt krijgt bovendien een vergoeding voor deelname. Deze testlocatie zal eveneens zichtbaar worden via de doclr agenda.

Deze studie zal de laatste fase in de ontwikkeling van de ultrasnelle COVID-19 PCR test van miDiagnostics ondersteunen. Deze PCR test kan een betrouwbaar resultaat bieden binnen 15 minuten.

Voor deze studie zijn we op zoek naar onder andere vrijwilligers met of zonder een vermoeden van COVID19 en personen met een hoog-risicocontact. We zouden willen dat deze personen zoveel mogelijk worden doorverwezen naar het mobiele test centrum dat miDiagnostics heeft opgezet aan de Brabanthal te Leuven (Brabantlaan 1, 3001 Heverlee). Het testcentrum is elke werkdag open, van 8:00 tot 17:30, een afspraak maken hoeft niet.

De personen die zich aanmelden aan het mobiele testcentrum zullen een officiële PCR test krijgen, uitgevoerd door het referentielabo van UZ Leuven (op koste van miDiagnostics). Bijkomend, zullen er nog 2 diepe neuswissers afgenomen worden voor studiedoeleinden, één voor de miDiagnostics COVID-19 PCR test en één voor een extra PCR referentietest. In ruil hiervoor krijgen de vrijwilligers een waardebon ter waarde van 25€ voor hun deelname.

Voor meer vragen, kan u altijd terecht bij Jan.verbaken@kuleuven.be

kk

kk