ROSIE Studie: huisartsen gezocht!

Terug naar overzicht

ROSIE staat voor ‘Recognition Of Serious Infections in the Elderly’, met als doel het opsporen van ernstige infecties bij ouderen.

Ouderen zijn erg vatbaar voor infecties en vele van deze infecties kunnen bij hen ernstige gevolgen hebben. Momenteel is er weinig wetenschappelijke onderbouwing over hoe we het best zo’n ernstige infectie kunnen diagnosticeren in de huisartspraktijk.

Met deze studie willen we die onderbouwing versterken. Hiervoor zoeken we huisartsen die bereid zijn om de klinische tekenen en symptomen bij oudere, acuut zieke patiënten te noteren. Ook wordt gevraagd om een bloedstaal te nemen, dat door het onderzoekslab zal opgehaald worden.

We streven ernaar om 500 acuut zieke ouderen te includeren. De studie is nu iets meer dan een jaar bezig en er werden zo’n 100 ouderen geïncludeerd, dus we hebben zeker nog extra hulp nodig! De studie zal nog ongeveer 1 jaar lopen.

De drie praktijken die het meeste ouderen includeren krijgen van ons een Afinion-2 toestel t.w.v. 3700 euro cadeau. Hiermee kan point-of-care CRP, HbA1c, lipiden en ACR gemeten worden. De eerste praktijk krijgt hier bovenop nog 60 testcassettes t.w.v. 420 euro!

Als u graag deelneemt aan dit project of meer info wenst, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kan dit doen door het contactformulier op onze website (www.epi-centre.be/rosie) in te vullen, of door te mailen naar: Thomas.Struyf@kuleuven.be of Ann.Vandenbruel@kuleuven.be.