Project in de kijker!

Terug naar overzicht
Zorgzaam Leuven zet in op vernieuwing van de gezondheids- en welzijnszorg. Het aantal personen met een zorg- en ondersteuningsnood zal in de toekomst sterk toenemen. Zo sterk zelfs dat het huidige zorg- en welzijnsmodel niet meer volstaat om de noden en behoeften op te vangen. Er is nood aan een nieuwe aanpak en een nieuw model. Om dat doel te bereiken, hebben de ministers van welzijn en gezondheid op het federale en het Vlaamse niveau in 2015 een 'Plan voor geïntegreerde zorg' opgesteld.
Zorgzaam Leuven stelt deze maand verschillende buurtteams in de kijker. Vandaag staan onze dichte collega's van de UGP in de spotlight! We stellen voor: ZOrgzaam Buurtteam Ladeuze!


Rookstopactie


In het kader van 'Werelddag zonder Tabak' op 31 mei voerden we met ons buurtteam een rookstopactie. We gingen preventief te werk, ontwikkelde onze eigen flyers en gaven deze mee aan patiënten die tot de COPD-risicogroep behoren. Het uitgangspunt van deze actie was om risicopatiënten aan te sporen om in dialoog te gaan met hun zorgverlener over rookstop en/of COPD en vervolgens ook opvolging en/of begeleiding aan te bieden. Bekijk hier onze flyer.

ADEM-Project.


ADEM staat voor Apotheker, Dialoog, Engagement en Medicatie. ADEM betreft de implementatie van het Goed Gebruik Geneesmiddelen begeleidingsgesprek COPD in de officina-apotheek. Een pilootproject in Zorgzaam Leuven heeft reeds aangetoond dat GGG COPD leidde tot een verbetering van de inhalatietechniek, een verhoogde therapietrouw en een betere symptoomcontrole. Lees hier meer.