ACHG Kerstfeest

Terug naar overzicht

Op 15 december 2022 vond het eerste ACHG kerstfeestje in het post-covid tijdperk plaats! Pieter Van Bostraeten schreef een kort verslag en maakte  enkele sfeerfoto's.

Ho ho hoor wie klopt daar kinderen? Het was niet Sinterklaas maar wel het plaatje op het eerste ACHG kerstfeestje in het post-covid tijdperk op 15 december 2022. Ondanks het aanvangsuur van 16u, konden enkele enthousiastelingen geen academisch kwartiertje meer wachten om alvast aan de festiviteiten te beginnen. Schoorvoetend traden ze binnen, lichtjes angstig onderzoekend of zij zeker niet de enige waren die de memo hadden ontvangen om je gezelligste kersttrui aan te trekken. In een mum van tijd werd de prachtig gedecoreerde social room gevuld met ACHG-medewerkers van alle maten en gewichten.


Ze konden zich meteen smijten op het rijkelijk buffet van zoetjes en zoutjes, voorzien door hun eigenste zelve, en dronken een glaasje bubbels onder begeleidende tonen van Mariah Carey en Michael Bublé. Ook de microgolfoven-bereide glühwein van het huis ging vlotjes rond, ondanks eerdere traumatische ervaringen bij een hier niet nader genoemde Zapper, en al snel bleken de voorziene ijsbrekerzinnen volledig overbodig. De enige die de rust en stilte kon doen wederkeren was Bert Aertgeerts met een overtuigende ‘goedemiddag allemaal’, gevolgd door een toespraak met groot nieuws. Er volgden meerdere applauzen en redelijk snel werd terug gekeerd naar de orde van de dag: glühwein drinken en (bevroren) kaastaart eten.


Na wisselend komen en gaan, begonnen er uiteindelijk meer te gaan dan te komen dus werd besloten het kerstfeest een succes te noemen en af te ronden. Er bleek nog nagenoeg 75%, met lichte zin voor overdrijving, van het voorziene eten over (de drank was zo goed als op) doch op een klein half uurtje waren de tafels leeg, de zakken vol en was de social room weer zijn oude zelve. Een kleine delegatie besloot nog even de festiviteiten verder te zetten op de Leuvense kerstmarkt, alwaar de glühwein zowaar even goed smaakte en de braadworsten maar liefst een halve meter lang waren. Toen de meerderheid zijn tenen niet meer voelde en ‘all I want for Christmas’ niet meer ‘you’ maar wel ‘een lekker warm seuzeke in de zetel’ begon te worden, kwam het kerstfeestje definitief tot zijn einde. We kunnen terugblikken op een succesvolle editie en danken iedereen voor zijn/haar bijdrage om dit mee waar te maken!Verslag: Pieter Van Bostraeten