Innovatie en Kanker (Driven by Health)

"Na het succes van de eerste twee (online) sessies van 'Driven By Health', nodigen we je nu uit voor een fysiek event, met focus op innovatief kankeronderzoek en praktische toepassingen voor de patiënt."

Kanker is een lelijk beestje, dat weten we allemaal. Wellicht heeft in jouw naaste omgeving iemand de strijd aangevat, overwonnen of - spijtig genoeg - verloren tegen een van de grootste doodsoorzaken in onze maatschappij.

Daarom is fundamenteel wetenschappelijk kankeronderzoek - en de vertaling ervan in klinische toepassingen - van levensbelang. België, Vlaanderen en meer bepaald de brede Leuvense regio lopen voorop in het onderzoek en de ontwikkeling van kankerbehandelingen. Knappe koppen bundelen hun krachten met innovatieve bedrijven en dragen zo hun steentje bij tot de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, behandelingen en nazorg.

In deze derde 'Driven by Health'-sessie bekijken we in detail hoe we fundamenteel wetenschappelijk onderzoek kunnen vertalen naar de klinische praktijk. Kortom: "Hoe kan innovatief kankeronderzoek leiden tot praktische toepassingen voor de patiënt?", en wat zijn de kansen en uitdagingen hierbij?

Het panel van topsprekers zal onder leiding van moderator Hanne Decoutere ook stilstaan bij de noodzaak aan samenwerking in de zoektocht naar innovatieve kankerbehandelingen.

Vooraf en achteraf kan je netwerken (met een hapje en een drankje) en tegelijkertijd maak je kennis met kanker-innovaties van verschillende medische bedrijven. Tot dan?


Programma :

18:15 - 19:30 Receptie, met toegang tot de innovation booths


19:30 - 21:00
Top-sprekers delen hun expertise in een interactieve sessie
21:00 - 22:30
Innovation booths en netwerking tijdens een hapje en een drankje

  Praktisch:

  • Locatie: Sportoase Leuven, Philpssite 6, 3001 Leuven
  • Datum en tijd: Dinsdag 11 oktober, van 18:15 tem 22:30
  • Prijs: 80 EUR (incl. BTW) per persoon
  • Meer informatie: https://www.drivenbyhealth.be/
  • Contact: info@drivenbyhealth.be

  Extern
  11/10/2022
  18:15 - 22:30
  Sportoase Leuven, Philpssite 6 - 3001 Leuven
  Inschrijven