Implementation of community mental health services: making it happen! (UPC)

Tijdens dit driedaags internationaal congres ga je dieper in op de fundamenten voor een betere vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Een internationale selectie excellente sprekers serveert je een reeks voorbeelden van state-of-the-art opbouw van gemeenschaps-zorgdiensten in verschillende landen. Net als in ons land is er ook in het buitenland nood aan implementatie van meer ggz-diensten verweven in de gemeenschap, en beweegt de sector volop.

Om goede, herstelgerichte ggz-diensten te implementeren moeten bestaande medische, psychiatrische en sociale diensten samenwerken. Niet evident, gezien hun verschillen in cultuur, werkwijze en doelstelling. Via workshops en symposia verwerf je inzicht in de processen die nodig zijn om de middelen daarvoor (opnieuw) effectief toe te wijzen, met een betere ggz en sociale diensten voor iedereen tot gevolg.

Het congres brengt je wetenschappelijk bewijs, professionele kennis en ervaring, net als kennis gebaseerd op peer-expertise. Ook het vraagstuk hoe je in tijden van pandemie zowel geïnstitutionaliseerde als gemeenschapszorg kan bieden, komt aan bo

Lees het programma en schrijf je in!

Extern
20/09/2023
- 22/09/2023
09:00 - 15:00
KU Leuven Onderwijs en navorsing; Herestraat 49 - 3000 Leuven
Inschrijven