Boekvoorstelling: Geïntegreerde Zorg - Werken aan samenwerken

De zorg in ons land is nog steeds van een hoog niveau. Maar meer en meer wordt duidelijk dat het systeem in een grote transitie zit. De oorzaak: het is nog steeds te veel gericht op genezen, eerder dan op 'zorg dragen' voor mensen. Vrijwel iedereen, van beleidsmensen tot praktijkmensen, pleit voor geïntegreerde zorg als de weg vooruit, maar de kloof tussen woord en daad blijkt wel heel weerbarstig te zijn.


In dit boek kijken 25 experten - waaronder Prof. dr. Gijs Van Pottelbergh van het ACHG - uit alle hoeken van de zorg, vanuit de concrete realiteit van wat zich vandaag afspeelt in het zorg- en welzijnslandschap, naar wat er wél al kan en naar wat er nog meer mogelijk is.

Jo Vandeurzen is voormalig Vlaams minister bevoegd voor welzijn, volksgezondheid en gezin.

Stef Steyaert is verandermanager voor de reorganisatie van de eerstelijnszorg in Vlaanderen. Hij is oprichter van WhoCares?, een consultancybedrijf dat zich richt op samenwerking in zorg en welzijn.


Programma:

  • 19.00u: Ontvangst
  • 19.30u: Jo Vandeurzen introduceert het boek Geïntegreerde zorg. Stef Steyaert gaat in gesprek met Frank Vandenbroucke (minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid) en Hilde Crevits (Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin). Tussendoor is er ruimte voor debat en gesprek met het publiek en mensen uit de praktijk.
  • 20.45u: Receptie

In samenwerking met:

Met steun van KPMG

Extern
12/09/2022
19:00 - 22:00
AZ-Sint Maarten; Liersesteenweg 435 - 2800 Mechelen
Inschrijven