Vorming en ondersteuning van stageleidersTerug naar het overzicht »

Aan het statuut van stageleider zijn tal van voordelen verbonden:

Stageleidersdag van het ACHG

Veel stageleiders komen graag naar deze vormings- en teambuildingvoormiddag, dat naar jaarlijkse traditie steeds plaatsvindt op de derde zaterdag van juni. Het is een opleidingsmoment over een onderwerp dat relevant is voor stageleiders.

Vormingsmodules voor stageleiders

Het ACHG en de faculteit werken aan een reeks modules die boeiend en interessant zijn specifiek voor stageleiders. Dit aanbod is momenteel in ontwikkeling. Elke opleider zal vrij kunnen kiezen om bepaalde onderdelen te volgen. Deze vorming wordt aangeboden via de Cremec’s, samen met collega’s specialisten-stageleiders. 

Daarnaast hebben we andere navormingen die je wellicht weet te smaken. Ontdek ze hier.

Het HuisArtsen-STAgeleidersnetwerk (HASTA-netwerk) wordt van al deze evoluties en opleidingen op de hoogte gehouden.

Feedback over opleiden

Stageleiders die minstens vijf stagiairs hebben begeleid, krijgen de kans om het oordeel en de bedenkingen van deze stagiairs over hun stageplaats te vernemen. Dit beantwoordt aan een expliciete vraag van onze stageleiders.

Navormingscheques

Onze stageleiders krijgen de kans om bepaalde navorming, zoals de Leuvense Dagen, gratis of aan sterk gereduceerd tarief te volgen.

Cebam Digital Library for Health

Je krijgt als stageleider gratis toegang tot de Cebam Digital Library for Health. Zo kun je vanuit je luie zetel of tijdens de consultatie met enkele muisklikken een indrukwekkende lijst guidelines, literatuurreferenties, tijdschriften en boeken raadplegen, maar ook zoekvragen oplossen.

Abonnement Tijdschrift voor Geneeskunde

Als stageleider heb je de mogelijkheid om een gratis abonnement aan te vragen op het Tijdschrift voor Geneeskunde. 

EPA en POP

Onze stageleiders kunnen tegen gunstige voorwaarden hun praktijk laten doorlichten op zijn kwaliteiten en gebreken aan de hand van het European Practice Assessment-programma. Desgewenst kunnen zij daarna instappen in het Praktijk Ondersteunend Programma (POP).

E-gids vaardigheden

Om studenten te helpen bij het verwerven van vaardigheden heeft de faculteit geneeskunde een ‘e-gids’ ontwikkeld. Via deze leeromgeving krijgt de student heel wat informatie rond het lichamelijk onderzoek, instrumenteel-technische en communicatievaardigheden. Dit alles is op een overzichtelijke, herkenbare manier weergegeven.  Er is tevens heel wat videomateriaal beschikbaar. Ook stageleiders kunnen deze e-gids nu raadplegen: klik hier.

Op de hoogte blijven

Via het contactblad en de elektronische nieuwsbrief houden we alle stageleiders op de hoogte over wat er leeft binnen het HASTA-netwerk.


Heb je vragen of wil je meer weten over deze voordelen, neem dan contact op met San Snoeck.