Terug naar de kalender »

Symposium voor de arts van morgen

Gaat door op zaterdag 07 maart 2015

Dat de geneeskunde niet stilstaat weet iedereen. Als artsen streven we er elke dag opnieuw naar om de beste zorg voor de patiënt en zijn omgeving te realiseren. Met dit doel voor ogen gaan we steeds verder, proberen we nieuwe invalshoeken en dragen we zo bij tot de evolutie in de geneeskunde.
Maar er is ook de keerzijde van de medaille. Er ontstaan nieuwe uitdagingen en het wordt moeilijk om door de bomen het bos te zien. De arts wordt ook steeds meer en meer geconfronteerd met zijn/haar managementcapaciteiten.

Met deze filosofie in gedachte organiseert Medica, de vereniging van studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen aan de KU Leuven, dit jaar voor het eerst het symposium 'De arts van morgen'. Door de unieke samenwerking van studenten met de faculteit geneeskunde KU Leuven, Alfagen, UZ Leuven en het academisch centrum voor huisartsgeneeskunde wordt getracht een beeld te schetsen van de geneeskundige uitdagingen van de 21ste eeuw.

Het symposium is in 2 delen opgesplitst: de voormiddag heeft als centrale thema praktijkvoering met een politiek debat gemodereerd door Rihad Bahri (Terzake, Het journaal) en in het panel Elke Sleurs, Wouter Beke, Dirk Van Duppen en andere. Er zijn ook sessies gepland over o.m. werken in groepsverband en burn-out.

Tijdens de namiddag willen we een geneeskundig probleem van de 21e eeuw multidisciplinair benaderen. Dit jaar kozen we als thema alcoholverslavingsproblematiek in al haar facetten. Zowel de internistische, de huisartskundige en de psychiatrische kant van het verhaal komt aan bod met de laatste wetenschappelijke evidence. Tot slot staan we ook stil bij het maatschappelijk probleem van verslaving bij artsen, speciaal hiervoor nodigen we een internationale spreker uit die een uniek systeem in Nederland heeft uitgewerkt rond artsen met een verslaving.

Dit alles wordt gepresenteerd binnen een professionele omkadering, in ON&N1, Gasthuisberg.
De lunch en receptie worden aangeboden door Salon George.
Accreditatie Ethiek & Economie aangevraagd.

Voor uitgebreide informatie en inschrijvingen kan u terecht op http://symposium.medica.be/

Klik hier voor de poster.