Terug naar de kalender »

Debat "Verschillen en gelijkenissen tussen de zorg in Afrika en Europa”

Gaat door op donderdag 05 juni 2014

Ieder jaar gaan de studenten huisartsgeneeskunde op netwerkstage. Ze exploreren dan allerlei diensten en specialismen waarmee huisartsen samenwerken op de eerste lijn. In kleine groepen wordt daar een rapport van gemaakt om in een grotere groep tot conclusies en vragen te komen.

Een beperkt aantal studenten huisartsgeneeskunde loopt ook stage in ‘eerstelijnsdiensten’ in het buitenland (van Italië tot Indië). Daarover rapporteren zij op dezelfde dag aan hun collega’s. Zij reflecteren over gelijkenissen en verschillen met ons systeem van gezondheidszorg.

Deze conclusies en vragen uit de twee workshops worden besproken op een symposium waarop we u van harte uitnodigen op donderdag 5 juni 2014 om 20 u in aud. BMW2 op campus Gasthuisberg, Onderwijs en Navorsing 2, Herestraat 49, Leuven.

Onze gast die de rapportage kritisch zal bekijken, is professor Bart Criel van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen. Naast onderzoeker van gezondheidszorgsystemen en de eerste lijn in Afrika, heeft hij veel ervaring als OCMW- voorzitter in de gemeente waar hij woont.

Voor dit symposium wordt accreditering aangevraagd.

Inschrijven kan bij Monique Smets: monique.smets@med.kuleuven.be