Interventions to mitigate early spread of SARS-Cov-2 in Singapore: a modelling study

Duider: Dr.  Nicolas Delvaux

Bron: https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(20)30162-6/fulltext

Korte samenvatting van de belangrijkste gegevens van de nieuwe studie

Voor deze studie werd een epidemisch simulatie model voor influenza aangepast aan de kenmerken van SARS-Cov-2, en werd het effect van 4 verschillende maatregelen op virusverspreiding onderzocht. De onderzochte maatregelen waren quarantaine van geïnfecteerde personen en hun familieleden; quarantaine en het sluiten van scholen; quarantaine en social distancing op de werkplek; en quarantaine en het sluiten van scholen en social distancing op de werkplek. In dit model bleek dat de gecombineerde interventie het aantal nieuwe infecties met minstens 78,2% (IQR 59,0-94,4%) kon verminderen. Van de 3 aparte interventies, bleek quarantaine van geïnfecteerde personen en hun familieleden het grootste effect op verspreiding te hebben, gevolgd door social distancing op de werkplek.

Besluit: zoveel mogelijk laten aansluiten bij de praktijk.

Uit een simulatiestudie bleek dat quarantaine maatregelen voor personen geïnfecteerd met SARS-Cov-2 en hun familieleden het grootste effect had op de verdere transmissie van COVID-19. Ook het sluiten van scholen en social distancing op de werkplek hadden een belangrijk bijkomend effect. Het combineren van al deze interventies zou het aantal nieuwe infecties met minstens 78% kunnen verminderen. Hoewel gebaseerd op een simulatie, en niet op reële gegevens, bevestigt deze studie het belang van de “lock-down” maatregelen opgelegd door de overheid.

Bron

Koo JR, Cook AR, Park M, Sun Y, Sun H, Lim JT et al. Interventions to mitigate early spread of SARS-Cov-2 in Singapore: a modelling study. Lancet Infect Dis. 2020; (published online March 23)

25 - 03 - 2020