Terug naar het nieuws overzicht »

Loginproblemen ebmpracticenet.be?

Verschenen op woensdag 16 oktober 2013, door ACHG

Sinds 15 september 2013 is aanmelding via eHealth nodig om van de richtlijnendatabank op www.ebmpracticenet.be gebruik te kunnen maken. Deze aanmelding vloeit voort uit de contractuele afspraken met Duodecim om hun databank van 1.000 richtlijnen en 4.000 evidence summaries enkel in België vrij te kunnen aanbieden. Door deze loginprocedure moeten gebruikers van de CEBAM Evidence Linker nu tweemaal aanmelden: eerst voor het gebruik van de Evidence Linker, daarna voor de toegang tot een richtlijn op www.ebmpracticenet.be.

CEBAM Evidence Linker en EBMPracticeNet hebben als gezamenlijk doel om EBM-informatie ook tijdens de consultatie binnen het handbereik van zorgverstrekkers te brengen. De dubbele login is daarbij uiteraard niet wenselijk. We werken momenteel aan één enkele login tussen de CEBAM Evidence Linker en www.ebmpracticenet.be. Deze procedure zal op 31 oktober 2013 afgewerkt zijn en gecommuniceerd worden aan de softwarehuizen zodat een update kan worden geïntegreerd in de EMD-paketten. Tot die tijd maken we daarom de CEBAM Evidence Linker voor alle huisartsen gratis toegankelijk via login evidence en paswoord linker. We raden gebruikers aan om na de dubbele login, de webpagina van CEBAM Evidence Linker en die van www.ebmpracticenet.be open te laten tijdens de duur van de consultaties. Op die manier blijft ook de aanmelding voor beide toepassingen behouden.