Terug naar het nieuws overzicht »

Ondersteuning huisartsen betrokken bij klinisch incident kan beter!

Verschenen op vrijdag 15 februari 2013, door ACHG

Uit onderzoek blijkt dat minstens 50% van alle zorgverleners ooit in zijn carrière betrokken is bij een klinisch incident. Hierbij is meestal meer dan 1 slachtoffer betrokken. Naast de patiënt heeft ook de huisarts vaak moeite met het verwerken van deze traumatische gebeurtenis. Hier wordt momenteel echter weinig aandacht aan besteed. 
Het Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap aan de KU Leuven start daarom i.s.m. het ACHG een onderzoek naar de impact van klinische incidenten op huisartsen.
Dit onderzoek zal uitgevoerd worden aan de hand van interviews. Huisartsen die tijdens hun carrière betrokken waren bij een incident en bereid zijn hierover te praten, kunnen contact opnemen met Eva Van Gerven: eva.vangerven@med.kuleuven.be of 016 33 70 23. Discretie wordt uiteraard verzekerd!

Voor meer informatie, klik hier.