Terug naar het nieuws overzicht »

Bevraging "Sneltesten in de huisartsgeneeskunde"

Verschenen op dinsdag 19 februari 2013, door ACHG

In de nabije toekomst zullen er, naar alle waarschijnlijkheid, een aantal sneltesten (Point of  Care Tests of POCT’s) op de markt komen voor gebruik in de huisartsenpraktijk. Sneltesten worden ontwikkeld om artsen een snel testresultaat te geven waarbij een bloeddruppel, urine of andere lichaamsmaterialen gebruikt worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een zwangerschapstest of een glucosemeting via een vingerprik, maar ook aan veel andere testen die al bestaan of nog ontwikkeld kunnen worden. Niet al deze testen zullen per definitie een meerwaarde betekenen. Daarom willen wij, in een korte bevraging, nagaan welke sneltesten u op dit moment gebruikt en ook welke u mogelijk in de toekomst zou willen gebruiken

Het invullen van deze online vragenlijst neemt maximaal 10 minuten van uw tijd in beslag. De antwoorden worden anoniem en vertrouwelijk behandeld. We waarderen uw mening enorm!

 

Klik hier om de vragenlijst te starten.  

Deze bevraging is een initiatief van de Universiteit Oxford in samenwerking met het Academisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde van de KU Leuven en Instituten Huisartsgeneeskunde in verschillende landen. Voor eventueel inlichtingen over dit project kan u contact opnemen met frank.buntinx@med.kuleuven.be.

 

 

Hartelijk dank voor uw medewerking,

 

 

Prof. dr. Frank Buntinx en dr. Ann van den Bruel