Terug naar het nieuws overzicht »

Leuvense Dagen: studiedag Cardiologie, 11 oktober 2012

Verschenen op vrijdag 07 september 2012, door ACHG

Wij nodigen u van harte uit op de aftrap van de Leuvense Dagen 'nieuwe formule' op 11 oktober 2012 met een studienamiddag 'hartfalen voor de huisartsenpraktijk'. 
Meer informatie en inschrijvingsmodaliteiten vindt u in bijgaande folder. Inschrijven kan door een mail te sturen naar: monique.smets@med.kuleuven.be

De ‘Leuvense dagen’ zijn een navormingscyclus georganiseerd door het Academisch Centrum Huisartsgeneeskunde van de KU Leuven. Deze beproefde formule bestaat ondertussen al 35 jaar, en kent een trouw en enthousiast publiek. Deze bijscholing richt zich niet uitsluitend naar artsen uit de regio Leuven; uiteraard zijn alle artsen welkom. 

Voor wie de formule kent, is het goed te weten dat we na 35 jaar wat vernieuwing willen brengen: we gooien niet weg wat goed is, maar vullen deze klassieker aan met een andere formule. Eenmaal per jaar wordt nog de klassieke formule gehanteerd: één thema waarover 2 dagen lezingen en workshops worden gegeven. Daarnaast hanteren we een jaarthema waarin 3 navormingsmiddagen worden aangeboden, verspreid over het academiejaar, ook telkens met lezingen en workshops.

Concreet betekent dit:

  • jaarthema 2012-2013: cardiologie met aftrap op 11 oktober 'hartfalen voor de huisartsenpraktijk' (zie bijgaande folder)
  • tweedaagse op 6 en 7 december 2012 'medische beeldvorming en nucleaire geneeskunde': aanvragen en interpretatie van beeldvorming, stralingsrisico voor patiënten, beeldvorming bij bepaalde ziektebeelden, therapeutische mogelijkheden, ...
Alle informatie wordt breed verspreid, maar hou ook onze website goed in de gaten!